Kup kupova Žepče 2015.

U nedjelju, 25. 10.2015., na rijeci Bosni u Žepču je održano takmičenje u lovu ribe udicom na plovak. Organizator ovog tradicionalnog takmičenja je Sportsko ribolovno društvo “Bosna” iz Žepča. Na takmičenju je učestvovalo 20 ekipa iz ribolovnih udruženja sa prostora Bosne i Hercegovine, kao i gosti iz Hrvatske.

“Štapove su ukrstile” ekipe iz Viteza, Prijedora, Breze, Kaloševića – Tešnja, Sarajeva (dvije ekipe), Banovića, Živinica, Vogošće, Prnjavora, Jajca, Gunje (HR – dvije ekipe), Ilijaša, Gornjeg Vakufa – Uskoplja, Srebrenika, Tuzle i dvije ekipe domaćina.

Nakon četiri sata takmičenja, prvo mjesto ekipno osvojila je ekipa SRD “Zeba” iz Srebrenika, drugo mjesto osvojilo je udruženje “Alić Hidajet Hitko” iz Ilijaša i treće mjesto SIRK “Bistro” iz Tuzle.

Majstor staze je bio Stipica Mlakić iz USR Vitez sa 15.550 grama.

Sva ulovljena riba predata je udruženjima “Blinker” iz Kaloševića i Udruženju “Bistro!” iz Sarajeva za poribljavanje jezera Kalošević i jezera Starača u Ilijašu.

Kao i svake godine, članovi SRD “Bosna” iz Žepča su se pokazali kao izvrsni organizatori i domaćini, a u razgovorima nakon takmičenja, kao jedina mana ovom takmičenju je naveden sektor C koji je bio jako neujednačen i plitak, tako da je tu izostao ulov kod takmičara. No, sigurni smo da će vrijedni članovi SRD “Bosna” popraviti pomenuti sektor pred njihovu tradicionalnu “Škobaljijadu” koja će se održati u novembru mjesecu.

Nagrade pobjednicima uručio je načelnik Općine Žepče Mato Zovko.

 

Udruga sportskih ribolovaca Vitez
Lašvanska b.b. Ribarski dom • 72250 Vitez • Bosna i Hercegovina
ID broj: 4236178890008
Žiro račun:
UniCreditBank BiH 3382502200395477