Otvorenje sezone 2016

Otvorenje ribolovne sezone na potočnu pastrmku, 28.02.2016. godine, USR Vitez je 6-ti put organizirala kod ribarske kuće na mušičarskoj stazi "Ludvig Tibold", Ovo je bilo dosada najmasovnije okupljanje ribolovaca povodom otvorenja sezone.

Pored članova USR Vitez bio je prisutan i veliki broj gostiju, ribolovaca iz mnogih gradova BiH (Jajce, Travnik, Doboj, Zenica, Sarajevo, Novi Travnik, Kotor Varoš, Mostar, Žepče, Breza, Vareš, Banja Luka, Donji Vakuf, Bugojno...).

USR Vitez je za sve goste pripremila roštilj, gulaš i piće. Ljubitelje ribolova ni prohladno vrijeme i veliki vodostaj nisu spriječili da se nakon dugotrajnog lovostaja posvete omiljenom hobiju. Ribolov i druženje je trajalo do večerenjih sati. Iako riba nije radila ulova nije nedostajalo, a prilika da se proba uloviti pjegava ljepotica se nije propuštala. Oni koji su ostvarili ulov su po starom običaju otvorili sezonu "upisom".

Zahvaljujemo se svim ribolovcima koji su nas počastili svojim prisustvom, a ribolovcima iz Doboja i Žepča, koji su nas iznenadili prelijepim poklonima, još jednom zahvaljujemo.

Fotosi sa otvorenja

Udruga sportskih ribolovaca Vitez
Lašvanska b.b. Ribarski dom • 72250 Vitez • Bosna i Hercegovina
ID broj: 4236178890008
Žiro račun:
UniCreditBank BiH 3382502200395477