Cjenik ribolova na mušičarskoj stazi

CIJENIK RIBOLOVA MA MUŠIČARSKOJ STAZI

1. Mušičarska staza "Ludivig Tibold" je dio rijeke Lašve na kojem je dozvoljen ribolov isključivo tehnikom mušičarenje. Godišnje dozvole članova USR Vitez vrijede i za mušičarsku stazu LT uz uvjet poštivanja Pravilnika ribolova za mušičarsku stazu.

2. Za sve one koji nisu članovi USR Vitez izdaje se dnevna dozvola, propisana "Pravilnikom o obliku i sadržaju dozvola za sportsko-rekreacijski ribolov" br. 01-02-433/05, za salmonidne vode u iznosu od 20 KM koja vrijedi za mušičarsku stazu kao i za kompletan tok rijeke Lašve na području kojim gazduje USR Vitez.

Obrazloženje:
U cilju popularizacije mušičarenja, čuvanja salmonidnih riba i pokreta uhvati i pusti (C/R) na mušičarskoj stazi, UO USR Vitez je na sastanku održanom 08.02.2015. godine donio Odluku o načinu naplate dnevnih dozvola izdatih od strane SRS FBiH.

Na mušičarskoj stazi LT, vrijede isključivo dnevne dozvole za salmonidne vode koje izdaje SRS FBiH čija je cijena 20 KM. Ova dozvola se izdaje svim  ribolovcima koji nisu članovi USR Vitez, ali se naplaćuje u iznosu od 10 KM tj. 50% iznosa. UO USR Vitez se odlučio na ovaj korak kako bi popularizirali pokret C&R i tehniku mušičarenja koja su prakticirali i naši stari i koja je u nekadašnjim veremenima bila i jedini način ribolova tzv. kandžijanje. Također svaki 5-ti izlazak je gratis tj. izdajemo istu dnevnu dozvolu od 20 KM sa napomenom (5 izlazak-gratis). Za svaku izdatu dozvolu, bez obzira koliko smo je naplatili ili dali gratis, USR Vitez se razdužuje prema SRS FBiH na osnovu Pravilnika pod r.b. 2. članak. 11

Dakle, sve one koji su se opredjelili za ribolov na način uhvati i pusti (C/R), USR Vitez nagrađuje participirajući u cijenama dnevnih dozvola.

Za "otvorene vode" gdje je dozvoljeno ponijeti ulov dnevna dozvola se naplaćuje u punom iznosu tj 20 KM uz poštivanje Režim ribolova na vodama USR Vitez.

Kontrola izdatih godišnjih i dnevnih dozvola, kao i ribočuvara se vrši svakodnevno od strane UO USR Vitez.

Udruga sportskih ribolovaca Vitez
Lašvanska b.b. Ribarski dom • 72250 Vitez • Bosna i Hercegovina
ID broj: 4236178890008
Žiro račun:
UniCreditBank BiH 3382502200395477