info@usrvitez.ba
ribarskidom600 kremenik600 invalidi600 kruscica600 kaskada600

Posjeta predstavnika Ekopak d.o.o. Sarajevo

24.07.2014. USR Vitez i mušičarsku stazu je posjetila direktorica tvrtke EKOPAK d.o.o. Sarajevo gdja. Amela Hrbat sa suradnicima. Obavljen je uvid u izvršene radove na sanacije šteta od poplava na okolišu i samom vodotoku. Kako je za izvršene radove (radne mašine, dovoz i ugradnja kamena, betonski blokovi..) USR Vitez morala obezbjediti financijska sredstva, tvrtka EKOPAK d.o.o. Sarajevo je velikodušno pristala da nam pomogne u financiranju ovih aktivnosti. Ovim putem tvrtki Ekopak d.o.o. na čelu sa direktoricom, gdja. Amela Hrbat, najsrdačnije zahvaljujemo jer bez njihove pomoći ne bi bili u stanju održati prvenstvo BiH u mušičarenju za seniore "Kup BiH". 

Ekopak je neprofitna kompanija osnovana 2011. godine s ciljem da u ime svojih klijenata proizvođača ambalaže, uvoznika, punilaca, distributera i trgovaca, preuzme odgovornost za ispunjenje zakonskih obaveza za reciklažu i iskorištenje ambalažnog otpada u Federaciji BiH. Dobijanjem dozvole od strane Federalnog ministarstva okoliša 29.05.2012. godine postali su prvi i vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini. Ekopak d.o.o. Sarajevo je prvi ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom. Opširnije o Ekopak d.o.o. na www.ekopak.ba

Mušičarska staza "Ludvig Tibold"
ribarski dom dronStaza je bogata salmonidnom ribom, potočnom pastrmkom i lipljenom sa ponekim primjerkom mladice. Na stazi se nalazi 6 kaskada, zakloni za ribu, obale su uređene, postavljene su klupe za odmor i kante za smeće. Sadržaji na stazi su: Ribarski dom,  hladnjak, stolovi sa klupama, roštilj, vanjski WC, voda za piće, noćna rasvjeta, u funkciji je pristupni put za motorna vozila sa parkingom pored Ribarskog doma.  Sadržaji su besplatni.