Ispiši ovu stranicu

Nasipanje materijala u akumulaciju

  • 09.09.2017.
  • Napisao 

Obzirom na probleme koje je akumulacija vode ispred velikog bazena stvarala, tj zbog pojave velikog broja alge, izvršena je akcija čišćenja i dezinfekcije iste. Kako je alga tokom perioda izvaljivanja ikre i uzgoja mlađi stvarala velike probleme na način da začepi filtere dovodnih cijevi za mrijestilište, te da dovede do pojave alge u velikom bazenu izvršeno je pražnjenje akumulacije, nakon što je izvršeno poribljavanje sa mlađi potočare, te nasipanja pijeskom i dezinficirano. 

Da bi se riješio ovaj problem u budućnosti bit će potrebno dovodnu akumulaciju zatrpati, a ostaviti manji potočić dubine 20-25cm kako se više ne bi zbog velike dubine i mirne vode stvarala alga.

Mušičarska staza "Ludvig Tibold"
ribarski dom dronStaza je bogata salmonidnom ribom, potočnom pastrmkom i lipljenom sa ponekim primjerkom mladice. Na stazi se nalazi 6 kaskada, zakloni za ribu, obale su uređene, postavljene su klupe za odmor i kante za smeće. Sadržaji na stazi su: Ribarski dom,  hladnjak, stolovi sa klupama, roštilj, vanjski WC, voda za piće, noćna rasvjeta, u funkciji je pristupni put za motorna vozila sa parkingom pored Ribarskog doma.  Sadržaji su besplatni.